Der var engang

en mand (John) og en kone (mig - Bette), der vældig godt kunne lide dyr. Heste, hunde, kaniner og undulater havde spillet en stor rolle i min tilværelse, og John havde haft katte (Russian Blue), fisk og zebra-finker. Og da vi fandt sammen, måtte vi også finde nogle dyr, der passede til os begge. Vi kunne hurtigt blive enige om at vi begge kunne lide katte, men det var ikke nemt at finde ud af hvilke katte, det skulle være. Vi gik på mange katteudstillinger, og kiggede på katte i massevis, og der var utroligt mange søde og smukke katte, men det eneste vi kunne blive enige om, var hvilke katte, vi IKKE skulle have. Vi skulle IKKE have persere (smukke - men for stort arbejde med pelsen), og vi skulle IKKE have Siamesere (smukke, men for krævende og højttalende for vores temperament), men legede med tanken om British Shorthair, Abyssinier, osv. osv. Vi kiggede også på Skovkatte og Maine Coons, men der var så få af dem på udstillingerne, og vi kunne ikke rigtig beslutte os.

Vi kunne dog blive enige om at katte er pæne med striber, og så endte det med at vi fik 2 "gråstribede" huskatte (som vi senere fandt ud af var sølvmakreltabby - men i begyndelsen er alle katte grå.), søskendeparret Jonathan og Josephine.

Så ville skæbnen at vi lærte en opdrætter af Norske Skovkatte at kende. Hun havde en 1 år gammel kastrat boende, som hun enten måtte skaffe et nyt hjem eller aflive, da han både var en frygtelig ballademager og en rigtig svækling, efter at han havde startet sin tilværelse i et dårligt hjem. Vi gik ind på at prøve at give ham et nyt hjem, og fra den dag i begyndelsen af 1989, hvor "Gauge" (EP Kianda's Max) flyttede ind hos os, var vi solgt! Han vendte i bogstavelig forstand op og ned på vores tilværelse, men skaffede os også mange glæder. Og det er hans fortjeneste/skyld, at vi lige siden har udstillet og opdrættet skovkatte. Han fik kort efter selskab af Patrick (GIC Kianda's Patrick), og så var lavinen sat i gang. I dag har vi 8 skovkatte.

Vi bruger megen tid på vore katte, og også en del tid på andres katte, idet jeg er Int. FIFe dommer for kategori 1 og 2. Derudover har jeg gennem en del år redigeret forskellige katteblade, bl.a. Skovkatteringens "Huldrekatten" og Felis Danica's "KatteMagasinet". Jeg var desuden i en periode næstformand i DARAK, og formand for Felis Danica fra 2009-2019.
Det skulle have været afslutningen, men 1. marts, 2021 overtog jeg igen posten.

Pt. hygger jeg mig yderligere med at være webmaster samt at lave stamtavler for Felis Danica. Jeg er også aktiv i Racekatten, som medlem af klubbens udstillingsudvalg. Så det er ikke svært at få tiden til at gå ...

Scroll to top